Autoimport, wat zijn de voordelen?

In Nederland zijn genoeg auto's te koop. Op een gemiddeld moment staan er zelfs tussen de 400 en 500 duizend occasions te koop bij bedrijven en particuliere verkopers. Waarom zou je dan in het buitenland op zoek gaan naar een auto?

Als je naar de samenstelling van het aanbod van gebruikte auto's kijkt dan valt op dat in Nederland veel oude en veel kleine auto's te koop staan. Omdat de auto's in Nederland duur zijn door onze BPM regeling wordt er aan de ene kant vaak gekozen voor een kleine auto en aan de andere kant zijn we er zuinig op en rijden we er lang mee door.

Dat laatste kan ook doordat auto's in Nederland relatief weinig te leiden hebben. We hebben geen steile heuvels, hoge bergen en snelwegen waar je onbeperkt hard mag rijden. De wegen zijn in relatief goede staat, bijna allemaal verhard, en weinig kuilen en bulten in de weg. Ook is onze APK keuring relatief streng. Daardoor zijn onze auto's na een paar jaar nog in uitstekende staat.

De voordelen van een importauto moeten dan ook wel flink zijn aangezien er bijna 20 duizend auto's per maand vanuit het buitenland naar Nederland worden geimporteerd. 

De voordelen van een importauto vallen uiteen in 5 deelgebieden:

- meer aanbod, meer keuze

- scherpere prijzen

- lagere kilometerstanden

- completere uitrusting

- krachtige motoren

Importeer je volgende auto uit Duitsland of Belgie.